Bedrijfsaansprakelijkheid

Biedt dekking als jij aansprakelijk bent voor schade aan een persoon of andermans spullen, inclusief de spullen van jouw opdrachtgever. Deze verzekering is actief tijdens je jobs via Jobner.

Wat is een AVB?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (of AVB) beschermt jou als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan een persoon (‘letselschade’) of spullen van anderen (‘materiële of zaakschade’). Met deze verzekering ben je ook verzekerd voor schade aan de spullen waar je mee werkt (dat heet ‘opzicht’), zodat je echt zorgeloos kan werken!

Een aantal voorbeelden die wel gedekt zijn met deze verzekering

  1. Je loopt op het terras met een bestelling naar een gast toe. Je ziet de tas van een andere gast niet liggen, waardoor je struikelt en twee koppen koffie over iemands laptop laat vallen. (Gedekt: andermans spullen)
  2. Je bent net klaar met het dweilen van een vloer, als er iemand aan komt rennen. Ze zien niet dat de vloer nat is, glijden uit en breken een arm. (Gedekt: personenschade)
  3. Je gebruikt in de keuken van je opdrachtgever de mixer. Je laat hem per ongeluk vallen, en hij is kapot. (Gedekt: opzicht)

Een aantal voorbeelden die niet gedekt zijn met deze verzekering

  1. Je loopt in de bediening en laat per ongeluk een glas rode wijn vallen. Gelukkig valt hij niet over een gast, maar jouw nieuwe witte gympen zijn nu niet wit meer… (Niet gedekt: eigen spullen)
  2. Je krijgt ruzie met iemand terwijl je aan het werk bent. Het loopt uit op een gevecht, waarbij je diegene een flinke klap verkoopt. Het resultaat is een gebroken neus, en een aanklacht. (Niet gedekt: opzet)
  3. Je moet met de auto van jouw opdrachtgever iets ophalen. Terwijl je gaat parkeren rijd je tegen aan paaltje aan, en er zit een deuk in de auto. (Niet gedekt: motorrijtuigen)

Wil je meer weten over wat er wel en niet gedekt is? Lees hier een samenvatting van de voorwaarden.

Heb je vragen?

Neem contact op