Ongevallen

Biedt financiële steun als je door een ongeval blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden. Je ontvangt dan eenmalig een som geld. Deze verzekering is actief tijdens je jobs via Jobner en jouw reis van en naar jouw job.

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering keert een bedrag uit als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. Er wordt dan één keer een som geld uitgekeerd. Dat is handig omdat een ongeluk en blijvende invaliditeit hoge kosten met zich mee kunnen brengen, zoals aanpassingen in huis of de kosten van een ziekenhuisverblijf. Bij blijvende invaliditeit ontvang je de uitkering nadat jouw mate van invaliditeit niet meer verandert. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden de uitkering direct.

Een aantal voorbeelden die wel gedekt zijn met deze verzekering

  1. Je bent onderweg naar huis en komt in een auto-ongeluk terecht. Het was een behoorlijke klap, en je raakt invalide. Je hebt blijvend functieverlies van je been. Nu kun je het werk dat je normaal deed niet meer doen, en moet je een nieuw beroep leren. (Gedekt: blijvende invaliditeit en opleidingskosten)
  2. Jou is een ongeval overkomen, waardoor je medisch behandeld moest worden. Tijdens die behandeling is er iets fout gegaan, waardoor je komt te overlijden. Jouw nabestaanden krijgen een uitkering. (Gedekt: onjuiste medische behandeling na een ongeval)
  3. Je hebt een ongeluk gehad. Om je te kunnen behandelen, knipt het medisch personeel jouw kleding kapot. Gelukkig worden die kosten vergoed. Na de behandeling moet je nog 4 weken in het ziekenhuis worden opgenomen. Je ontvangt €75 per opnamedag om de extra kosten voor jou en je familie op te vangen. (Gedekt: persoonlijke eigendommen en ziekenhuisverblijf)

Een aantal voorbeelden die niet gedekt zijn met deze verzekering

  1. Je hebt net een job gedraaid, en er is een borrel met collega’s toe. Je stapt op de fiets naar huis met een drankje teveel op. Je zag een rood stoplicht niet, en hebt een aanrijding met een auto. (Niet gedekt: alcohol)
  2. Je krijgt tijdens het werken ruzie met een gast. Ineens haalt de gast uit, en uit woede vecht jij terug. Het loopt uit op een gevecht zonder winnaars. (Niet gedekt: vechtpartijen)
  3. Op een warme dag besluit je na een job met wat collega’s af te koelen door van een brug in het water te springen. Door een ongelukkige val raak je deels verlamd. (Niet gedekt: waagstuk en buiten werk- en reistijd)

Wil je meer weten over wat er wel en niet gedekt is? Lees hier een samenvatting van de voorwaarden.

Heb je vragen?

Neem contact op