Tijdelijke arbeidsongeschiktheid

Biedt financiële steun als je door ziekte of een ongeval helemaal niet in staat bent om te werken, en als student ook niet fysiek in staat bent om colleges en dergelijke te volgen. Deze verzekering wordt actief nadat je 10 jobs hebt gewerkt via Jobner, waarvan de laatste niet meer dan 3 maanden geleden is. Bij ziekte of ongeval is er een wachttijd van 4 weken voordat jouw uitkering begint. De uitkering duurt maximaal 2 jaar.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Het zegt het al een beetje: deze verzekering is er voor als jij arbeidsongeschikt wordt, en dus langere tijd helemaal niet kan werken, of als je niet fysiek naar colleges en dergelijke kan bij jouw opleidingsinstituut. Dat kan bijvoorbeeld doordat je uitvalt na een ongeval, of als je ziek wordt. Met deze verzekering krijg je dan maandelijks geld zodat je niet ineens zonder inkomen zit.

Deze specifieke AOV, zoals deze verzekering ook wordt genoemd, wordt geactiveerd nadat je 10 keer gewerkt hebt via Jobner, waarvan de laatste job niet langer dan 3 maanden geleden is. Ben je langer dan 4 weken ziek of uit de running, dan ontvang je een uitkering tot je niet meer arbeidsongeschikt bent (voor maximaal 2 jaar lang). De hoogte van deze maandelijkse uitkering wordt gebaseerd op hoeveel je via Jobner hebt verdiend in de 3 maanden voordat je arbeidsongeschikt werd. Je krijgt dan voor maximaal 2 jaar lang 70% van dit bedrag maandelijks uitgekeerd.

Ook gedekt: Ouderschaps- en rouwverlof

Deze verzekering dekt niet alleen als jij niet kan werken vanwege ziekte of omdat je fysiek niet in staat bent naar colleges te gaan. Je bent ook gedekt voor één uitkeringssom als jij een kind krijgt of adopteert, en als jij een naaste familielid verliest of een miskraam hebt.

Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt wordt?

Dat kunnen we het beste uitleggen met een voorbeeld, de persoon in kwestie noemen we Sophie. Sophie verdient wat bij door via Jobner klussen op te pakken. Helaas wordt ze ineens erg ziek, waardoor ze langere tijd niet kan werken. Ze had in de week voordat ze ziek werd haar 17e job gedraaid via Jobner, en kan dus gebruik maken van deze AOV oplossing. Nadat blijkt dat ze niet meer kan werken, meldt ze dit bij Alicia via de Jobner app of website. Samen met Alicia en de verzekeraar brengt Sophie de situatie in kaart, en kijken ze hoe Sophie zo snel mogelijk weer de oude kan worden.

In de 3 maanden voordat Sophie ziek werd, verdiende ze gemiddeld € 1500 per maand via Jobner. Na de 4 weken eigen risico krijgt Sophie € 1050 per maand uitgekeerd (70% van € 1500). Gelukkig is ze na 14 maanden weer helemaal back on track! De maandelijkse uitkering stopt.

Een aantal voorbeelden die niet gedekt zijn met deze verzekering

  1. Je komt van een feestje en stapt op de fiets met een drankje teveel op. Je zag een rood stoplicht niet, en hebt een aanrijding met een auto. (Niet gedekt: alcohol)
  2. Je krijgt ruzie met iemand, en het loopt uit op een gevecht. Je bent zo gefrustreerd dat je als eerst uithaalt, en diegene een klap verkoopt. Het eindigt voor jou met een gebroken been. (Niet gedekt: opzet)

Wil je meer weten over wat er wel en niet gedekt is? Lees hier een samenvatting van de voorwaarden.

Heb je vragen?

Neem contact op